Schrijven is mijn passie. Over relaties, gezin en opvoeding. Inspiratie haal ik uit mijn eigen levenservaringen en mijn praktijk als therapeute en bemiddelaar. Ondertussen heb ik een eigen boek uit, HET NEST. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogartikelen, dan kan dit door mijn facebookpagina te liken. Of door mij een mailtje te sturen.

Voor specifieke artikelen en info over scheiden – zowel juridisch als praktisch – verwijs ik je door naar mijn pagina ‘scheidingsinfo‘.

OpenMind0236

Opvoeden is ook zorgen voor jezelf

/
Dit artikel is geschreven in het kader van de week van de opvoeding met als thema ‘opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten’. Ik wil deze week afsluiten met de boodschap dat opvoeden evenzeer betekent dat je als ouder goed zorgt voor jezelf.
Closeup portrait of happy young mother piggybacking her daughter

Opvoeden is samen lachen

/
Dit artikel is geschreven in het kader van de week van de opvoeding met als thema ‘opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten’. Het bevat enkele reflecties over wat 'samen lachen' voor mij betekent.
portrait of young pretty woman with meaningful glance and scarcely perceptible smile, laying her head on pillows

Opvoeden is samen huilen

/
Dit artikel is geschreven in het kader van de week van de opvoeding met als thema ‘opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten. Het bevat enkele reflecties over wat 'samen huilen' voor mij betekent.
Father giving some advices to his son - the big talk concept

Opvoeden is samen praten

/
Dit artikel is geschreven in het kader van de week van de opvoeding met als thema ‘opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten’. Het bevat enkele reflecties over wat 'samen praten' voor mij betekent.
OpenMind1920nr2505

Opvoeden is samen eten

/
Dit artikel is geschreven in het kader van de week van de opvoeding met als thema ‘opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten’. Het bevat enkele reflecties over wat 'samen eten' voor mij betekent.
kind en gezin artikel

Hoe overleeft mijn relatie de nieuwe gezinsdrukte?

/
Voor de nieuwe zwangerschapsmagazines van Kind & Gezin werd ik geïnterviewd voor het deel over de relatie. Het is geweten dat de komst van kinderen je relatie zwaar op de proef kan stellen. Hoe voorkom je dat je op een bepaald moment dient vast te stellen dat jullie uit elkaar zijn gegroeid?
A young couple share a romantic dinner with candles heart on the sea sand beach

Zo houd je je relatie gezond

/
In het begin van een relatie is het al je partner dat de klok slaat. Jullie zijn verliefd en alles is rozengeur en maneschijn. Maar hoe zit het als je al langer bij elkaar bent? Is er een manier om je relatie gezond te houden?
OpenMind1920nr3611

Ochtendstress

/
Vele gezinnen voeren 's ochtends een strijd tegen de klok, wat met heel wat stress gepaard gaat. Met deze tips kom je te weten hoe je ochtendstress kan mijden.
OpenMind0482

Hoe communiceer jij met je partner, ...?

/
In een gezonde relatie is het belangrijk dat je met elkaar kan praten, zonder dat het iedere keer op een ruzie uitdraait of je je niet begrepen voelt. In dit artikel krijg je tips hoe je op een opbouwende manier met elkaar in dialoog kan gaan.
foto 1 psy

Hoe creëer je een warm nest?

/
Een haardvuur, het hele gezin gezellig onder een dekentje in de zetel, eentje die een scheet laat waarna iedereen in de lach schiet. Ziedaar de stereotiepe invulling van een warm nest. Maar wat houdt een warm en veilig nest concreet in? Een artikel van Barbara Seynaeve voor Psychologies Magazine over mijn boek Het Nest.
waarom ben je jaloers4

Waarom ben je jaloers op zijn ex?

/
Je zoekt angstvallig naar sporen van haar op zijn facebookpagina en als hij haar naam noemt slaat je hart een tel over. Zij, de EX. Waarom ligt het liefdesverleden van je partner zo gevoelig? Barbara Seynaeve van Psychologies Magazine legt mij deze vraag voor.
wel de lust3

Wel de lust, niet de last?

/
Friends with benefits oftewel meer dan vrienden, maar wel geen koppel. Is zo'n vrijblijvende seksrelatie wel een goed idee? En wat zijn precies de spelregels? Artikel van Barbara De Munnynck voor Psychologies Magazine, waarin ook mijn mening wordt gevraagd.