Ik ben Katrien Ballinckx en juriste en criminologe van basisopleiding.

Na jaren als advocaat aan de balie te hebben gewerkt, schoolde ik me bij tot erkend familiaal bemiddelaar. Wat me daarin aantrekt is het stimuleren van dialoog en verbinding tussen mensen waardoor op een constructieve manier kan worden samengewerkt.

Tussendoor volgde ik nog tal van therapie- en coachopleidingen, zoals familieopstellingen – systeemtherapie, communicatiecoaching, traumatherapie, rouwverwerking, kind- en jongerencoaching, hoogsensitiveit (HSP), … In deze opleidingen heb ik heel wat inzichten gekregen over wat er allemaal kan spelen tussen partners en/of in de ouder-kind relatie. Ik heb er ook geleerd en ervaren wat werkt en wat niet werkt. Heel boeiend allemaal.

Sinds 2009 heb ik mijn praktijk als familiaal bemiddelaar en familietherapeute, wat ik met hart en ziel beoefen. Mensen begeleiden naar een harmonieuze relatie en een gelukkig gezin is mijn doel. Maar ook als het fout gaat kan je heel wat doen om het niet nog erger te maken. Daarom is het begeleiden van mensen bij hun scheiding – zodat de scheiding op een menselijke en constructieve manier kan worden geregeld – voor mij even belangrijk.

In mijn werk heb ik veel aandacht voor het creëren van een veilige context waardoor mensen zich op hun gemak kunnen voelen. Ik straal rust en vertrouwen uit. En ik heb geleerd om relaties van op een gepaste afstand te bekijken, zonder partij te kiezen en zonder oordeel, maar in respect voor de mens.

Vanuit mijn praktijkervaring en eigen levenservaringen heb ik mijn boek ‘Het Nest’ geschreven. Het is een handleiding voor ouders, die hun kind(eren) een warm en veilig nest willen geven. Of voor jongvolwassenen die klaar zijn om vanonder de vleugels van vader en moeder uit te vliegen.