Verwerking relatiebreuk

Begeleiding bij acute en chronische rouw

Scheiden is afscheid nemen

Beslissen om uit elkaar te gaan, betekent afscheid nemen. Afscheid nemen van elkaar. Afscheid nemen van het leven dat jullie samen hadden. Afscheid nemen van je verwachtingen die niet zijn uitgekomen. Afscheid nemen van de toekomstplannen die jullie nog hadden. Afscheid nemen van het vertrouwde nest. Soms ook afscheid nemen van het huis waarin jullie samenwoonden. Of van vrienden, familie van je ex, huisdieren, financiële welstand.

Dit afscheid nemen kan heel ingrijpend zijn. Het is een rouwproces waar je door moet en dat kan met heel wat emoties, angsten, onzekerheid gepaard gaan. Soms is dit zo heftig dat je best wel ondersteuning kan gebruiken. Opgeleid zijnde als rouwtherapeute kan je hiervoor bij mij terecht.

Maar ook wanneer je al langer uit elkaar bent, kan het zijn dat je nog met onverwerkte emoties zit. Je blijft aan jouw ex denken, je verlangt nog naar hem of haar. Of je voelt nog boosheid of verdriet. Ook kan je zo gekwetst zijn, dat je niet meer voor een nieuwe relatie openstaat. Of nieuwe relaties mislukken om reden dat je onbewust de breuk met jouw ex  nog niet helemaal hebt verwerkt, waardoor je nog niet helemaal los bent van jouw ex.

Begeleiding

Wil je verder met jouw leven en ja leren zeggen tegen een nieuwe relatie, dan kan ik jou hierin begeleiden. Tijdens de therapie kijk ik naar wat je nog nodig hebt om de emoties, waarin je nog vastzit, los te laten. Hoe moeilijk het nu voor jou ook lijkt, toch kan ook jij leren loslaten, zodat jij je opnieuw met vertrouwen op de toekomst kan richten en met succes een nieuwe relatie kan beginnen.