Schrijven is mijn passie. Over relaties, gezin en opvoeding. Inspiratie haal ik uit mijn eigen levenservaringen en mijn praktijk als therapeute en bemiddelaar. Ondertussen heb ik een eigen boek uit, HET NEST. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogartikelen, dan kan dit door mijn facebookpagina te liken. Of door mij een mailtje te sturen.

Voor specifieke artikelen en info over scheiden – zowel juridisch als praktisch – verwijs ik je door naar mijn pagina ‘scheidingsinfo‘.

Zo creëer je een warm nest voor je kind

Een gelukkig leven begint bij een goede start! Voor kinderen betekent dat: kunnen terugvallen op een warm en veilig nest waar ze zich geliefd en graag gezien voelen. Waarom dat zo belangrijk is en hoe je van je huis een 'warm nest' maakt? De belangrijkste do's-and-don'ts op een rijtje. Interview met Libelle Mama.

Opvoeden is ook zorgen voor jezelf

/
Dit artikel is geschreven in het kader van de week van de opvoeding met als thema ‘opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten’. Ik wil deze week afsluiten met de boodschap dat opvoeden evenzeer betekent dat je als ouder goed zorgt voor jezelf.

Opvoeden is samen lachen

/
Dit artikel is geschreven in het kader van de week van de opvoeding met als thema ‘opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten’. Het bevat enkele reflecties over wat 'samen lachen' voor mij betekent.

Opvoeden is samen huilen

/
Dit artikel is geschreven in het kader van de week van de opvoeding met als thema ‘opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten. Het bevat enkele reflecties over wat 'samen huilen' voor mij betekent.

Opvoeden is samen praten

/
Dit artikel is geschreven in het kader van de week van de opvoeding met als thema ‘opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten’. Het bevat enkele reflecties over wat 'samen praten' voor mij betekent.

Opvoeden is samen eten

/
Dit artikel is geschreven in het kader van de week van de opvoeding met als thema ‘opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten’. Het bevat enkele reflecties over wat 'samen eten' voor mij betekent.

Opvoeden is SAMEN lachen, huilen, praten, eten

/
Dit artikel is geschreven in het kader van de week van de opvoeding met als thema ‘samen lachen, huilen, praten, eten’. Het bevat enkele reflecties over wat het woord SAMEN voor mij betekent.

Hoe overleeft mijn relatie de nieuwe gezinsdrukte?

/
Voor de nieuwe zwangerschapsmagazines van Kind & Gezin werd ik geïnterviewd voor het deel over de relatie. Het is geweten dat de komst van kinderen je relatie zwaar op de proef kan stellen. Hoe voorkom je dat je op een bepaald moment dient vast te stellen dat jullie uit elkaar zijn gegroeid?

Relatie is zoals een bankrekening

/
Katrien Ballinckx (47) was veertien jaar lang advocaat aan de…

Hoe was jouw rapport?

/
‘Hoe was jouw rapport?’ Ongetwijfeld een vraag die vele kinderen…

Zo houd je je relatie gezond

/
In het begin van een relatie is het al je partner dat de klok slaat. Jullie zijn verliefd en alles is rozengeur en maneschijn. Maar hoe zit het als je al langer bij elkaar bent? Is er een manier om je relatie gezond te houden?

Onhandelbare kinderen

/
Dit artikel is een pleidooi voor meer bewustwording rond de boodschap die achter het gedrag van zogenaamde onhandelbare kinderen zit.

Ochtendstress

/
Vele gezinnen voeren 's ochtends een strijd tegen de klok, wat met heel wat stress gepaard gaat. Met deze tips kom je te weten hoe je ochtendstress kan mijden.

Je kind als luisterend oor

/
Wanneer je het als ouder moeilijk hebt, kan het verleidelijk zijn om bij je kind je hart te luchten. Maar doe je daar wel altijd goed aan?

Geven en nemen tussen ouder en kind of waarom je er goed aan doet om hulp van je kind in het huishouden toe te laten

/
Waarom je er goed aan doet om hulp van je kind in het huishouden toe te laten en wat dit te maken heeft met geven en nemen tussen ouder en kind lees je hier.

Hoe communiceer jij met je partner, ...?

/
In een gezonde relatie is het belangrijk dat je met elkaar kan praten, zonder dat het iedere keer op een ruzie uitdraait of je je niet begrepen voelt. In dit artikel krijg je tips hoe je op een opbouwende manier met elkaar in dialoog kan gaan.

Hoe creëer je een warm nest?

/
Een haardvuur, het hele gezin gezellig onder een dekentje in de zetel, eentje die een scheet laat waarna iedereen in de lach schiet. Ziedaar de stereotiepe invulling van een warm nest. Maar wat houdt een warm en veilig nest concreet in? Een artikel van Barbara Seynaeve voor Psychologies Magazine over mijn boek Het Nest.

Waarom ben je jaloers op zijn ex?

/
Je zoekt angstvallig naar sporen van haar op zijn facebookpagina en als hij haar naam noemt slaat je hart een tel over. Zij, de EX. Waarom ligt het liefdesverleden van je partner zo gevoelig? Barbara Seynaeve van Psychologies Magazine legt mij deze vraag voor.

Wel de lust, niet de last?

/
Friends with benefits oftewel meer dan vrienden, maar wel geen koppel. Is zo'n vrijblijvende seksrelatie wel een goed idee? En wat zijn precies de spelregels? Artikel van Barbara De Munnynck voor Psychologies Magazine, waarin ook mijn mening wordt gevraagd.